Wat is een QR code?

Een QR code is een code die je kan scannen met je Smartphone en je kan leiden naar een weblink.

Deze QR code zal verwijzen naar www.v-b.be.  LET OP: je hebt een QR scanner nodig op je Smartphone.

Waarom een QR code gebruiken?

Een QR wordt vooral in print gebruikt.  Een typisch voorbeeld is een advertentie in een magazine waar je de bezoeker kan vragen om de QR code te scannen om meer informatie te bekomen over een aanbod.  Op die manier kan je de lezer een opdracht geven om actie te nemen en zo te converteren naar een potentiële lead voor je bedrijf.

TIP: we raden aan om steeds een Google analytics tag toe te voegen indien je laat verwijzen naar een website. Op die manier kan je in Google analytics steeds zien hoeveel kliks je ontvangen hebt van een bepaalde QR campagne ;-)

Hoe maak ik een QR code?

Er zijn verschillende website waar je gratis een QR code kan aanmaken.  Een van deze website is Qrstuff.com, je kan je link ingeven en dan je QR code downloaden.