Een iPhone configureren

Google Apps werkt fantastisch op iPhones en andere iOS-producten en biedt u toegang tot uw e-mail, contactpersonen en agenda. Je kan hiervoor Google Sync gebruiken.

Stap 1: Google Sync voor uw gebruikers inschakelen

1. Selecteer in de menubalk boven aan de pagina Service-instellingen > Mobiel
  2. Selecteer het keuzerondje naast Google Sync inschakelen.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: je iPhone configureren

Als u Google Sync eenmaal heeft ingeschakeld voor uw domein, moeten gebruikers als volgt te werk gaan om Google Apps te kunnen gebruiken op hun iPhone:

1. Open de toepassing 'Instellingen' op de startpagina van uw apparaat.
  2. Open 'Mail, Contacten, Agenda'.
  3. Tik op 'Voeg account toe'.
  4. Selecteer Microsoft Exchange.
    instellingen van e-mail, agenda en contactpersonen op iPhone  account voor e-mail, agenda en contactpersonen toevoegen op iPhone  Microsoft Exchange
  5. Vul in het veld E-mail uw volledige Google Apps-e-mailadres in.
  6. Laat het veld Domein leeg.
  7. Vul het volledige Google Apps-e-mailadres in als de gebruikersnaam.
  8. Voer uw wachtwoord van Google Apps in als het Wachtwoord.
  9. Tik op Volgende boven aan uw scherm. (Selecteer Annuleren als het dialoogvenster Kan certificaat niet verifiëren wordt weergegeven.)
  10. Wanneer het veld voor de nieuwe Server verschijnt, geeft u m.google.com op.
  11. Druk nogmaals op Volgende boven aan uw scherm.
    Exchange-domein  Exchange- server
  12. Selecteer de services van Google (e-mail, agenda en contactpersonen) die u wilt synchroniseren.
  13. Selecteer de optie Bewaren op mijn iPhone wanneer u hierom wordt gevraagd, tenzij u alle bestaande contactpersonen en agenda's van uw telefoon wilt verwijderen. Zo kunt u ook via iTunes met uw computer blijven synchroniseren.
    Als u alleen de groep Mijn contactpersonen wilt synchroniseren, moet u tijdens de installatie van Google Sync de optie Bestaande contactpersonen wijzigen kiezen. Als u bestaande contactpersonen wilt behouden, wordt in plaats daarvan de inhoud van de groep 'Alle contactpersonen' gesynchroniseerd. Als u geen contactpersonen op uw telefoon heeft, wordt de inhoud van uw groep Alle contactpersonen gesynchroniseerd.iPhone Exchange e-mail agenda's contactpersonen  Exchange houden op mijn iPhone

U heeft Google Sync geconfigureerd! De synchronisatie begint automatisch als u push op uw apparaat heeft ingeschakeld. U kunt de app voor e-mail, agenda of contactpersonen ook openen en een paar seconden wachten om een synchronisatie te starten.