Je hoofddomein aanpassen naar een nieuw hoofddomein

Als je je hoofdomein aanpast naar een nieuw hoofddomein dien je vooraf rekening te houden met enkele zaken met als doel je Google ranking te behouden.

Zo is het aangewezen om met je webmaster te bespreken of het mogelijk is om een testcase te doen op het nieuwe hoofddomein. Zo kan je vooraf nagaan wat de impact kan zijn op de switch.

Het verwijzen van de url's naar de nieuwe url kan je doen met een 301 redirect, in te stellen in je CMS systeem.

In onderstaande video wordt uitgelegd waar je rekening mee dient te houden: