Maak een back-up/export van je mailbox in Thunderbird

In dit artikel leer je hoe je jouw boodschappen in Thunderbird kunt archiveren. Het Mozilla e-mail programma Thunderbird bewaart een back-up van jouw e-mails in wat het een Profiel noemt. Standaard wordt er een profiel aangemaakt dat Default genoemd wordt.

• Voor Windows vind je dat onder locatie\Thunderbird\Profiles\xxxxxxx.default.
  • Voor Mac vind je het bestand onder ~/Library/Thunderbird/Profiles/xxxxxxxx.default/
  • Voor Linux vind je het onder ~/.thunderbird/xxxxxxxx.default/

( De xxxx’en staan voor getallen)

Zoek het bestand en sla het op.

Vind je  het bestand niet? Ga dan zo te werk:

1. Open “Help” > “Problemen oplossen”.
  2. Vind de lijn “Profiel Directory” / “Profiel Map”.
  3. Klik op “Toon Map”.
  4. Nu zal de locatie van de map getoond worden.Locatie van de map
  5. Ga naar een hoger niveau, en kopieer deze map.Niveau hoger en kopieer de map
  6. Bij voorkeur bewaar je de map op een externe harde schijf.