Privacy instellingen in Google analytics

Google analytics verzamelt data van bezoekers op je website.  De cookies die gebruikt worden door Google analytics dienen via een correct geimplementeerde Cookiebanner gecatalogeerd als marketing cookies. Wij gebruiker hiervoor Cookiebot.

Bij het gebruik van Google analytics raden we aan om onderstaande stappen te zetten om in orde te zijn met privacy regels.

STAP 1: Verwerkersovereenkomst afsluiten met Google

Ga hiervoor naar de instellingen als beheerder en vink de juiste vakjes aan:

STAP 2: anonimisatie van de IP adressen (doet je webbouwer)

Om ervoor te zorgen dat IP adressen anoniem worden gehouden moet de tracking code worden aangepast als je gebruik maakt van Universal Analytics.
(indien je gebruik maakt van Google analytics 4 is dit standaard ingesteld).
Meer info kan je hier vinden