URL redirect instellen in Sitemanager

Waarom een redirect instellen?

Een redirect is een technische oplossing om sitebezoekers en zoekmachines de juiste weg te tonen. Wanneer je een wijziging doorvoert in een url komen ze via een redirect toch op de juiste pagina.

Een voorbeeld

Stel dat we de url van onze blogpagina veranderen van www.v-b.be/nl/inzichten  in www.v-b.be/nl/blog , dan dienen we een redirect in te stellen zodat bezoekers die naar onze oude url (/inzichten ) surfen toch op onze blogpagina aankomen.

Hoe een redirect instellen in Sitemanager?

1. Ga naar het dashboard van jouw project

2. Ga naar Project - SEO - Redirects

3. Voeg je redirect toe

Dit doe je als volgt:

Kies eerst het type redirect (A)

Je kan kiezen uit de volgende types:

In geval van ons voorbeeld: kies url to page

Vul vervolgens ook redirect from , redirect to en redirect type in (B, C, D)

In geval van ons voorbeeld:
B: www.v-b.be/nl/inzichten
C: Blog
D: 301

Klik ten slotte rechts bovenaan op het groene plus-teken om de redirect toe te voegen.

4. Al jouw redirects toegevoegd? Klik dan rechts bovenaan op publish live

Je redirects staan nu live!