Voeg een autoforward toe aan je mailbox (mails doorsturen naar een ander e-mailadres)

Voeg een autoforward toe aan je mailbox (mails doorsturen naar een ander e-mailadres)

Een autoforward is handig wanneer je al je e-mails op slechts één e-mailadres wil laten binnenkomen. Ontvang je slechts zelden e-mail op een bepaald adres? Dan is het makkelijker om de e-mails van die mailbox, door te sturen naar je algemeen e-mailadres.

De manier waarop je een autoforward instelt, is afhankelijk van het soort mailbox. Kies jouw soort mailbox en volg de handleiding.

Lees ook: Maak een e-mailadres zonder mailbox met doorverwijzing

Voeg een autoforward toe aan je Basic mailbox

Met een Basic mailbox voeg je een autoforward toe via het controlepaneel of de webmail.

Controlepaneel

Volg deze stappen in ons controlepaneel:
  1. Ga naar “Mijn producten” > “E-mail hosting” > Klik op “Beheer” naast het domein van je mailbox.
  2. Kies in het menu links voor “Mailboxen” en ga naar het tabblad “Autoforward wijzigen”.
  3. Vink de checkbox “Actief” aan en vul het e-mailadres in waarnaar je de e-mails wil door sturen.
  4. Wil je de e-mails ook in de originele mailbox bewaren? Vink de optie “Kopie naar mezelf” aan.
  5. Klik op “Instellingen wijzigen” om te bevestigen.

Autoforward wijzigen

Webmail

Volg deze stappen in Webmail:
  1. Ga naar “Instellingen” en klik op “Forwarder”.
  2. Zet het keuzerondje op “Stuur berichten door”.
  3. Vul het e-mailadres in waarheen de kopieën gestuurd moeten worden.
  4. Wil je de e-mails ook in de originele mailbox bewaren? Vink “Stuur een kopie naar mezelf” aan.
  5. Sla op.

Voeg een autoforward toe aan je Exchange mailbox

Je kan op het Combell Exchange platform alleen een autoforward instellen naar een ander e-mailadres van hetzelfde domein.
Wil je een doorsturing regelen naar een e-mailadres van een ander domein? Neem dan contact op met onze support.

Volg deze stappen in de Outlook Web App: (stap 5 t.e.m. 9 OPTIONEEL)
  1. Klik rechtsboven op “Opties” en kies voor “Regel voor Postvak IN maken”.
  2. Klik op “Nieuw” (zie afbeelding)
  3. In het uitklapmenu “Als het bericht is ontvangen en” kies je voor “Toepassen op alle berichten”
  4. In het uitklapmenu “Doe het volgende” kies je de optie “Bericht omleiden naar”. Vul het contact in waar je de e-mails naar wil doorsturen. new inbox rule
  5. Wil je de e-mails ook in de originele mailbox bewaren? Klik op “Meer opties”.
  6. Klik op “Actie toevoegen”
  7. In het uitklapmenu “Selecteer een actie” ga je naar “Verplaatsen, Kopiëren of verwijderen” > “Kopieer het bericht naar map…”.
  8. Selecteer je inbox “Postvak IN” en bevestig.
  9. Sla op.