Wat zijn DNS-records?

Wat zijn DNS-records?

Bij elke domeinnaam horen DNS-gegevens of records. Deze zorgen ervoor dat het verkeer naar je domeinnaam goed wordt gestuurd, zowel wat betreft de website als e-mail.

‚ÄčDNS-instellingen zijn gelinkt aan nameservers. Zorg bij wijzigingen aan je DNS-instellingen dat de juiste nameservers dus actief zijn.
Via het controlepaneel van Combell kan je enkel wijzigingen aanbrengen aan de Combell nameservers.

Wijzigingen aan je DNS-instellingen worden pas na 1 tot 4 uur actief
De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4. Bij het wijzigen van de nameservers kan die zelfs tot 24 uur oplopen.

Webforwarding

Wanneer je een domein wilt doorverwijzen kan je een webforward aanmaken. Een webforward is eigenlijk een A-record dat verwijst naar een server die niets meer doet dan de bezoeker van het domein doorsturen naar de bestemming van de webforward.
Meer info over webforwarding

A-records

Dit type record zorgt voor de verwijzing van hostnames naar IP-adressen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om je domeinnaam te laten verwijzen naar je hostingaccount op de Combell-webservers.
Bv. www.ninefortwo.be verwijst via een A-record naar het IP-adres 185.18.9.249
Meer info over A-records

AAAA-records

Dit type record zorgt voor de verwijzing van hostnames naar IPv6-adressen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om je domeinnaam te laten verwijzen naar je hostingaccount op de Combell-webservers.
Bv. www.ninefortwo.be verwijst via een AAAA-record naar het IP-adres 2002:0:0:0:0:0:d915:be51
Meer info over AAAA-records

CNAME-records

Met dit type record kan je hostnames naar andere hostnames laten verwijzen. De werking is ongeveer gelijk aan dat van een A-record, alleen wordt er niet verwezen naar een IP-adres maar wel naar een andere hostname.
Bv. autodiscover.ninefortwo.be verwijst via een CNAME-record naar a utodiscover.mailprotect.be
Meer info over CNAME-records

MX-records

Een MX-record, oftewel Mail Exchange record, zorgt voor de correcte routering van je e-mailverkeer. Het bepaalt welke servers verantwoordelijk zijn voor het verwerken van je e-mails en in welke volgorde.
Meer info over MX-records

TXT-records

Deze records linken de domeinnaam aan een stuk tekst. Deze records worden veelal gebruikt om SPF en DKIM records in te stellen (deze helpen spam te bestrijden) of voor validatie records (zodat je kan aantonen aan een derde partij dat je wel degelijk de eigenaar bent van de domeinnaam).
Meer info over TXT-records

SPF-records

Een SPF-record is een TXT-record dat aangeeft welke smtp servers mail mogen verzenden vanaf jouw domeinnaam. Zo weten spamfilters welke e-mails die met jouw domeinnaam verzonden werden legitiem zijn en welke niet.
Meer info over SPF-records

SRV-records

Het SRV-record is een soort DNS Record dat de locatie bepaalt van servers voor specifieke diensten. Het is vereist wanneer u gebruik maakt van diensten zoals SIP, XMPP, CalDAV, LDAP en andere. Het is soms vereist voor de automatische configuratie van een e-mail adres in de e-mail client.
Meer info over SRV-records

CAA-records

Met een CAA-record heb je meer controle over de SSL-certificaten die worden uitgegeven voor je domeinnaam. Je geeft ermee aan welke certificerings authoriteiten (CA) een SSL-certificaat mogen uitgeven op jouw domeinnaam.
Meer info over CAA-records      
Bron: Combell
  • Related Articles

  • DNS records instellen voor je Sitemanager website

   Om je Sitemanager website LIVE te zetten moeten er 2 DNS records ingesteld te worden in het DNS controlepaneel. Indien wij je domeinnaam in beheer hebben doen wij dit uiteraard. Indien je domeinnaam via een externe partner in beheer is dien je ...
  • Set up DNS records for your Sitemanager website (ENG)

   To make your Sitemanager website LIVE, 2 DNS records must be set up in the DNS control panel. If we manage your domain name, we will of course do this. If your domain name is managed by an external partner, you must have the following DNS records ...
  • Wat zijn de responstijden?

   Vector BROSS biedt support aan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 u. Je kan ons mailen via help@v-b.be of bellen naar 016/36 35 34 Overzicht van de standaard responstijden volgens prioriteit Critical: de website/applicatie is onbereikbaar. ...
  • Hoe groot moeten afbeeldingen zijn voor mijn website?

   Pixels Om een afbeelding scherp te kunnen tonen op je website, moet hij groot genoeg zijn. Het formaat van een digitale afbeelding wordt uitgedrukt in pixels. Op plaatsen waar je een afbeelding kan uploaden, worden de minimale pixels altijd ...
  • Google Analytics: Wat is het & hoe werkt het?

   Wat is Google Analytics? Google Analytics is een platform dat data over je website verzamelt en samenvoegt in rapporten die je kan bekijken. Het geeft inzicht in de manier waarop bezoekers je website gebruiken, de acties die bezoekers uitvoeren, de ...