Cache leegmaken van je browser

Wat is Cache?

Cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op uw computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld.

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?

Het komt voor dat u nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is veranderd. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer.

Check hier hoe je dit doet voor jouw favoriete browser