Pagina aanmaken

Een pagina aanmaken is een fundamentele actie in SiteManager. Hieronder laten we je zien hoe je deze actie uitvoert.

1. Klik op Pages linksboven onder Project

2. Je komt in Page Management terecht

Klik hier rechtsboven op de button Add page:

3. Page Properties wordt geopend

Vul hier zeker de volgende velden in:
  1. Page Name: Dit is de naam van de pagina die op je site getoond wordt, o.a. in de navigatiebalk bovenaan je site.
  2. SEO Page Title (= title tag): Dit is de titel die wordt getoond in de resultatenlijst van zoekrobots zoals Google.
  3. Page Description (=description tag = meta description): Dit is de bijhorende tekst onder de Page Title.
  4. Page URL: dit is het adres van de pagina op het internet. Meestal wordt hier de page name overgenomen. De uiteindelijke url zal in dit geval niet gewoon 'test' zijn, maar wel naam-website/test. Stel dat we de pagina aanmaken op de site van Vector BROSS dan wordt de uiteindelijke url: www.v-b.be/test.
Zijn title tag en description tag Chinees voor jou? Surf dan zeker naar ons blogartikel over SEO!  Je leest er o.a. aan welke kenmerken een goede title tag en description tag moeten voldoen.

4. Klik op add page

Je pagina is nu aangemaakt:

Eens je de pagina hebt aangemaakt, kan je deze:
  1. rangschikken
  2. zichtbaar maken/onzichtbaar maken
  3. dupliceren/kopiƫren
Via de bovenstaande linken kan je lezen hoe je deze acties uitvoert!
Bevat je website al pagina's en wil je een nieuwe pagina aanmaken waarvan de structuur lijkt op een pagina die al bestaat? Dan kan je beter de gelijkaardige pagina kopiĆ«ren en bewerken in plaats van dat je van scratch een pagina opbouwt. Hoe je een  pagina kopieert, leer je in dit artikel.